מרק בשר וקטניות
מרק בשר וקטניות חורפי והכי מפנק!
מצרכים:
1/2 קג בשר שפונדרה חתוך לקוביות קטנות
1/2 קג בשר צוואר / צלעות
2 עצמות מח
כוס שעועית לבנה מושרית לילה
כוס שעועית אדומה מושרית לילה
כוס חומוס מושרה לילה ( * אין שום בעיה להשרות את הקטניות יחד, אך חשוב להחליף את מי ההשריה מדי פעם)
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
5 שיני שום
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות מקולפות חתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
3 עלי דפנה
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי גרוס
כף פפריקה
כף מלח
4-5 כפות שמן זית
להגשה – פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה:
סיר גדול מחממים את השמן זית ומטגנים היטב את הבשר מכל הצדדים עד להשחמה. מעבירים את הבשר לצלחת .באותו הסיר שמיר את הירקות ומטגנים כחמש דקות , מוסיפים את הרסק והתבלינים ומטגנים עוד כשלוש דקות, מוסיפים את הקטניות ומים רותחים( בערך 2-2.5) , מביאים לרתיחה שוב ומחזירים את הבשר לסיר. מנמיכים את האש ומבשלים כ3 שעות!
מפזרים פטרוזיליה טריה ומגישים!
תהנו!