כללי
אצות נורי
יתרונות: קלות לעיכול, עוזרות לחילוף חומרים, לניקוי רעלים מן הגוף, עוזרות לבעיות עצירות, עשירות בחלבון, עשירות בסיבים תזונתיים, מכילות ויטמינים כגון A וממשפחת ה B ומינרלים כמו ברזל וסידן..
שימושים לדוגמא: להכנת סושי
בסלטים
במקום לחם (למלא עם ירקות או ממרח ולגלגל לרול)
"צ'יפס" – מרססים בשמן זית ומפזרים מעט מלח. קולים בתנור לקבלת אצות טעימות וקריספיות.
סוכר קוקוס אורגני
יתרונות: סוכר מפרחי עץ הקוקוס, בעל אינדקס גליקמי נמוך (כלומר אינו מקפיץ את רמות הסוכר), ומכיל ויטמינים ומינרלים.
פתרון מעולה לתחליף סוכר אשר איננו ממתיק מלאכותי אלא מן הטבע.
שימושים לדוגמא: מתאים כתחליף בכל מקום בו יש צורך בסוכר: לשתייה חמה, אפייה, בישול…
נמס בקלות.
זרעי צ'יה
יתרונות: מגנים על הלב, מעלים מצב רוח ונוגדי דלקת. נותנים אנרגיה ומעלים סיבולת גופנית.
בנוסף הזרעים מסייעים למערכת העיכול ומגנים מסרטן. מטפלים בעצירות. עוזרים להפחית גלי חום, נחשב מזון על.
שימושים לדוגמא: ניתן לפזר בסלט, יוגורט, בממרחים. יש להוסיף את הזרעי צ'יה בסמוך לזמן האכילה. ניתן להוסיף למאפים ביתיים כמו קרקרים או פשטידות.
ניתן להשתמש בזרעי הצ'יה להסמכת מזון שכן הזרעים סופגים נוזלים, מתנפחים ומפרישים ג'ל לאחר 20 דקות.
חמוציות ברכז פרי (ללא סוכר)
יתרונות: פרי יער שיכול לסייע במניעה וטיפול של דלקות בשתן.
מכיל נוגדי חמצון ויכול לעזור בהפחתת סיכון לסרטן, האטת הזדקנות והגנה על הלב.
שימושים לדוגמא: ניתן לאכול כפי שהם, לשים בסלטי ירקות, בסלט פירות, להכין מהן חליטות תה, לערבב ביוגורט טבעי, לשלב באפייה, לשלב בבישול (למשל באורז מלא, גריסים…) לאכול ריבות של חמוציות 100% פרי.
דבש
יתרונות: מעולה לטיפול בשיעול וכאבי גרון (סירופ טבעי לשיעול- לחתוך בצל, להשרות כמה שעות בדבש ולהשתמש בנוזל שנוצר כסירופ לשיעול). יש שמייחסים לו גם תכונת ריפוי פצעים ובעיות עור בגוף. מכיל נוגדי חמצון וחומרים נוגדי זיהום, אנטי מיקרוביאלי.
שימושים לדוגמא: ממרח כשמתחשק משהו מתוק (למשל על פרכית אורז)
סירופ לשיעול
אפייה
המתקה: תה, דייסות…
חלק מרוטב לסלטים
קוסמטיקה טבעית
טחינה משומשום מלא
יתרונות: עוזרת למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחיתה כולסטרול, טובה לחיזוק העצמות, עוזרת להפחית רמות סוכר.
טחינה משומשום מלא (נטחנה עם קליפת השומשום) עשירה יותר בסיבים תזונתיים, סידן וברזל מאשר טחינה רגילה.
שימושים לדוגמא: סלט טחינה : לערבב עם מים, לימון, מלח, שום.
תחליף לביצה בבישול: 1 ביצה = 1 כף טחינה גולמית.
ממרח מתוק: לערבב טחינה גולמית עם סילאן או דבש.
רוטב: לשפוך טחינה גולמית על ירקות חמים שנאפו בתנור.
שמן זית
יתרונות: מפחית כולסטרול, לחץ דם, מחלות לב וסוכרת.
מעולה לעור, עוזר לבעיות עצירות. מכיל נוגדי חמצון.
נפוץ בתזונה הים תיכונית.
חשוב לקנות שמן זית מכתית מעולה, בבקבוק זכוכית כהה ולשמור ללא חשיפה לאור.
שימושים לדוגמא: כדאי לצרוך אותו ללא חימום קודם. ניתן לאכול בסלטי להוסיף לסלט, בממרחים ביתיים, מעל חומוס.
כדאי להתחיל את הבוקר בשתיית חצי מיץ לימון סחוט + כפית עד כף שמן זית + חצי כוס מים פושרים.
ריבות סנדלפור 100% פרי
יתרונות: פתרון מעולה כשמתחשק משהו מתוק. ריבות העשויות מפרי בלבד, ללא סוכר או ממתיקים מלאכותיים.
שימושים לדוגמא: למריחה בכריך, מעולה על צנים חם, על פירכית אורז. ניתן למלא עימם עוגיות בריאות או לאכול כך ב 1-2 כפיות כשמתחשק משהו מתוק.
ממרח שקד מועשר של שקד תבור (ללא תוספת סוכר)
יתרונות: עשיר בסידן ומחזק את העצמות, נותן תחושת שובע, מורידים לחץ דם, סוכר, כולסטרול ועוזרים במקרי עצירות. פתרון בריא כשמחפשים ממרח מתוק.
שימושים לדוגמא: למריחה על כריכים
לשימוש בשייקים ביתיים