דרושים יצירת קשר הזמנה און-ליין קו הבריאות מתכונים מבצעים סניפים אודות
 פסטה זנב שור
( מנה מעט טרחנית , אבל מצד שני ממש חוויה קולינארית!)

מצרכים ל4 מנות:
 
לתבשיל הזנב:
1 ק"ג זנב שור 
1 בקבוק יין אדום 
5-6 בצלי שאלוט
5-6 שיני שום
1 גזר חתוך גס
1 שורש סלרי חתוך לרבעים
1 שורש פטרוזיליה 
1 כרישה חתוכה גס
2 עלי טימין
חצי כפית גרירי פלפל שחור שלמים
3 פלפל אנגלי
שמן זית
 
1 חבילת פסטה פפרדלה 500 גר
מלח גס 
פלפל שחור גרוס 
 
להגשה :
בצל סגול קטן חתוך לחצאי ירח
1/3 כוס שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן כמהין.
 
אופן ההכנה:
את הזנב שור , ירקות שורש והתבלינים משרים ביין אדום לילה במקרר.
מחממים 5-6 כפות שמן זית בסיר גדול ורחב. מוציאים את הזנב שור מהמשרה ומייבשים היטב עם נייר סופג. מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה, ומניחים בצד. את הירקות מסננים מהנוזלים ומעבירים לסיר , מטגנים כ10 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את נוזל ההשריה ומביאים לרתיחה. מחזירים את הבשר, מורידים לאש קטנה ומבשלים לפחות 3 שעות. ( חשוב שבסוף הבישול הבשר ממש יתפרק מעצם , לכן קחו בחשבון שזמן הבישול עלול להתארך).
כשהבשר רך ומתפרק בקלות מהעצם, מכבים ומצננים היטב את התבשיל. מוציאים את נתחי הבשר , מורידים מהעצמות ומפוררים את הבשר בידיים.
את נוזלי הבישול מסננים מהירקות ומחזירים לסיר. מרתיחים על אש גבוהה עד שנוזל מצטמצם לחצי.

מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים מומלחים עד למידת עשיה אל דנטה!!!!! שומרים ככוס ממי הבישול.
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ואת הרוטב המצומצם. מקפיצים יחד כדקה, מוסיפים את פסטה ומערבבים היטב. מוסיפים ממי הבישול של הפסטה במידת הצורך.
מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומזלפים מעט שמן כמהין.
תהנו !!!

( מנה מעט טרחנית , אבל מצד שני ממש חוויה קולינארית!)

מצרכים ל4 מנות:
 
לתבשיל הזנב:
1 ק"ג זנב שור 
1 בקבוק יין אדום 
5-6 בצלי שאלוט
5-6 שיני שום
1 גזר חתוך גס
1 שורש סלרי חתוך לרבעים
1 שורש פטרוזיליה 
1 כרישה חתוכה גס
2 עלי טימין
חצי כפית גרירי פלפל שחור שלמים
3 פלפל אנגלי
שמן זית
 
1 חבילת פסטה פפרדלה 500 גר
מלח גס 
פלפל שחור גרוס 
 
להגשה :
בצל סגול קטן חתוך לחצאי ירח
1/3 כוס שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן כמהין.
 
אופן ההכנה:
את הזנב שור , ירקות שורש והתבלינים משרים ביין אדום לילה במקרר.
מחממים 5-6 כפות שמן זית בסיר גדול ורחב. מוציאים את הזנב שור מהמשרה ומייבשים היטב עם נייר סופג. מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה, ומניחים בצד. את הירקות מסננים מהנוזלים ומעבירים לסיר , מטגנים כ10 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את נוזל ההשריה ומביאים לרתיחה. מחזירים את הבשר, מורידים לאש קטנה ומבשלים לפחות 3 שעות. ( חשוב שבסוף הבישול הבשר ממש יתפרק מעצם , לכן קחו בחשבון שזמן הבישול עלול להתארך).
כשהבשר רך ומתפרק בקלות מהעצם, מכבים ומצננים היטב את התבשיל. מוציאים את נתחי הבשר , מורידים מהעצמות ומפוררים את הבשר בידיים.
את נוזלי הבישול מסננים מהירקות ומחזירים לסיר. מרתיחים על אש גבוהה עד שנוזל מצטמצם לחצי.

מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים מומלחים עד למידת עשיה אל דנטה!!!!! שומרים ככוס ממי הבישול.
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ואת הרוטב המצומצם. מקפיצים יחד כדקה, מוסיפים את פסטה ומערבבים היטב. מוסיפים ממי הבישול של הפסטה במידת הצורך.
מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומזלפים מעט שמן כמהין.
תהנו !!!
Developed by WebEmpire