דרושים יצירת קשר הזמנה און-ליין קו הבריאות מתכונים מבצעים סניפים אודות
 תבשיל בשר עם ירקות שורש ויין פורט מתוק

מצרכים:
1/2 קג פילה מדומה חתוך לקוביות גדולות.
1/2 קג שייטל חתוך לקוביות גדולות ( או כל נתח אחר מעט שומני שאוהבים)
2 גזרים חתוכים גס
5-6 בצלי שאלוט
כרישה חתוכה גס
שורש סלרי חתוך גס
5-6 שיני שום
שורש פטרוזיליה
כוס יין אדום משובח
בקבוק יין פורט
2 עלי דפנה
3 גבעולי טימין טרי
3 גבעולי רוזמרין
3 גבעולי אורגנו טרי
מלח
פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך וסוגרים את הנתחים היטב מכל הצדדים ( חשוב לטגן את נתחי הבשר בשכבה אחת , לוקח קצת יותר זמן , אך שווה כל רגע) ומוציאים .
לאותו הסיר שמים את הירקות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים יין אדום ומביאים לרתיחה תוך קרצוף התחתית עד שכל האלכוהול מתאדה. מחזירים את הבשר, מוסיפים את עשבי התבלין , מלח ופלפל שחור. מוסיפים את יין הפורט עד שהבשר כמעט כולו מכוסה. מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כ 11/2 - 2 שעות או עד שהבשר רך .
מוציאים את הבשר ומסננים את הרוטב.
את הרוטב המסונן מחזירים לאש ומצמצמים ( מרתיחים) לחצי . מחזירים את הבשר על מנת שיתחמם ומגישים!

בתאבון!


מצרכים:
1/2 קג פילה מדומה חתוך לקוביות גדולות.
1/2 קג שייטל חתוך לקוביות גדולות ( או כל נתח אחר מעט שומני שאוהבים)
2 גזרים חתוכים גס
5-6 בצלי שאלוט
כרישה חתוכה גס
שורש סלרי חתוך גס
5-6 שיני שום
שורש פטרוזיליה
כוס יין אדום משובח
בקבוק יין פורט
2 עלי דפנה
3 גבעולי טימין טרי
3 גבעולי רוזמרין
3 גבעולי אורגנו טרי
מלח
פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך וסוגרים את הנתחים היטב מכל הצדדים ( חשוב לטגן את נתחי הבשר בשכבה אחת , לוקח קצת יותר זמן , אך שווה כל רגע) ומוציאים .
לאותו הסיר שמים את הירקות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים יין אדום ומביאים לרתיחה תוך קרצוף התחתית עד שכל האלכוהול מתאדה. מחזירים את הבשר, מוסיפים את עשבי התבלין , מלח ופלפל שחור. מוסיפים את יין הפורט עד שהבשר כמעט כולו מכוסה. מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כ 11/2 - 2 שעות או עד שהבשר רך .
מוציאים את הבשר ומסננים את הרוטב.
את הרוטב המסונן מחזירים לאש ומצמצמים ( מרתיחים) לחצי . מחזירים את הבשר על מנת שיתחמם ומגישים!

בתאבון!

Developed by WebEmpire